Cafeaua si beneficiile ei

Data Added: Jan 21, 2014

Beauty

Puțini stiu că o ceașcă de cafea dimineața trezeste nu numai spiritul nostru, dar este, de asemenea, foarte benefica pentru sanatate, pe termen lung. Haideți să aflăm despre beneficiile consumului de cafea.

În timp ce aproape toți bem cafea, rareori ne gândim la beneficiile sale pentru sanatatea noastra. Cercetările recente ne arata ca aceasta bautura este foarte bogata in antioxidanti, care ar putea explica de ce este benefica pentru reducerea riscurilor de diabet zaharat, boli de inima, boala Parkinson, ciroza hepatica si chiar Alzheimer !

Universitatea din Minnesota a efectuat un studiu în care au aflat că femeile care beau intre una si trei cesti de cafea pe zi au redus riscul de boli de inima cu 24 %, comparativ cu cele care nu beau cafea. Descoperiri similare au fost prezentate de către Universitatea din Madrid, care a făcut, de asemenea, un studiu longitudinal pe consumul de cafea . Rezultatele lor au variat ca număr, pentru că au declarat că 34 % dintre femeile care beau cafea sunt mai puțin susceptibile de a muri de boli de inima .

Cercetătorii încă încearcă să afle exact de ce cafeaua este atat de benefica pentru inima. Unul dintre motive ar fi proprietatile antioxidante ale cafelei. Antioxidantii din cafea sunt cunoscuti sub numele de polifenoli și ei sunt, de asemenea, găsiti în fructe, legume, vin rosu si ciocolata. Cu toate acestea, un recent studiu arata ca americanii isi iau o parte importantă de antioxidanți din consumul zilnic de cafea. Acesti antioxidanti pot ajuta la blocarea inflamației și la deteriorarea celulelor, care sunt deseori asociate cu bolile cardiovasculare .

Nu există o cantitate perfectă de cofeină, care ar fi benefica, însă, prea multa cofeina este, de asemenea, riscanta. După cum știți, cofeina nu este benefica pentru somn deoarece blocheaza eliberarea de adenozina, o substanta care se crede că induce somnolență. Deci, după cum vedeți, cafeaua are beneficii, precum și dezavantaje, și doar voi puteti alege cât de multa cafea este buna pentru sanatatea. Consumul moderat de cafea este cheia armoniei .

 

 

 

sursa:ourvanity.com

Blake Lively este noua imagine L'Oréal Paris Blake Lively este noua imagine L'Oréal Paris

Semne ca trebuie sa va despartiti Semne ca trebuie sa va despartiti

10 CEI MAI TINERI MILIARDARI DIN LUME 10 CEI MAI TINERI MILIARDARI DIN LUME

Toate campurile sunt obligatorii
Username:
Email:
Oras/Localitate:
Comentariu:
Cod Securitate: 2+2=